- hirdetés -

Kiegészítést kért Sápi Lajos, Orosháza Város Díszpolgára.

Az üvegipari szakember egy korábbi íráshoz küldött kiegészítést, melyet dr. Násztor Sándor jegyzett.

„Megtiszteltetés és egyben örömteli érzés volt részt venni május elsején az ötven éves üveggyári alapkőletétel alkalmából rendezett ünnepségen. Köszönet azoknak – így elsősorban dr. Násztor Sándornak – hogy felvetették e gondolatot.

A személyes megbecsülés és elismerés gondolatára reagálva kívánok egy kiigazítással élni. Orosháza Város Önkormányzatával, polgármestereivel az üvegipar vezetőinek az elmúlt évtizedekben jó kapcsolata volt. Ismerték problémáinkat, időnként egyeztettünk, kikérték az üveggyárak vezetőinek véleményét, segítségét, és munkánkat el is ismerték.

Az önkormányzat határozata alapján 1998-ban én vehettem át az „Orosháza Város Díszpolgára” címet Fetser János polgármester úrtól. Ezt úgy tekintettem, hogy személyemen keresztül az üvegiparban (régen és most) dolgozók kapták az elismerést. Személyesen nekem egy missziót, mintegy „nagyköveti” feladatot ad. Arra szolgál, hogy bárhol járjak az országban, a világban, bármilyen fórumon, találkozón veszek részt, a különböző emberekkel, politikusokkal beszélgetve Orosházát képviseljem. Ráirányítsam a városra, az itt élő emberekre, értékeikre a figyelmet, akár üzleti befektetésről, akár csak egy látogatásról legyen szó.

A város vezetői nemcsak egy alkalommal (természetesen lehetne több is) ismerték el a város iparáért és annak fejlesztéséért tevékenykedő embereket.”

Sápi Lajos

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.