- hirdetés -

700 négyzetméteren javítják az utat az Arany János utcában. A Magyar Közút megyei igazgatóságát arról kérdeztük, milyen javításokra számíthatunk még Orosházán és környékén.

A közelmúltban a Magyar Közút központja sajtóközleményben adta hírül, hogy a társaság a tervek szerint 37 milliárd forintot költ útfenntartásra idén. Ennek kapcsán érdeklődtünk az orosházi közutakkal kapcsolatos felújításokról.

Virág Mihály megyei igazgató (Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága) elmondta, a 37 milliárdos forrásból első lépésként az úgynevezett nagyfelületű javításokra fordítható keretet osztották fel. A nagyfelületű javítás azt jelenti, hogy egy-egy hosszabb útszakaszon, a legrosszabb helyeken 50-150 m hosszon, szükség szerint csak egy forgalmi sávban, vagy akár teljes szélességben javítják ki a burkolatot. Ez a mindennapi kátyúzásnál magasabb színvonalú megoldást eredményez.

– Erre első körben Békés megyében bruttó 413,6 millió forintot tudunk fordítani, ami 9,6 km hosszon 34 500 m2 felújításra ad lehetőséget a megye teljes úthálózatán szétszórva – tájékoztatott Virág Mihály.

Az Arany János utcán már húzzák az új aszfaltot (Fotó: Melega Krisztián)

Ebből a „szétszórt” mennyiségből Orosháza város területére 700 m2 beavatkozás jut, az Arany János utcán egy meglehetősen rossz állapotban lévő szakaszt javítanak. A beavatkozásokat közbeszerzési eljárás keretében nyertes külső vállalkozóval végezteti a társaság. A megyei keretből második ütemben az orosházi kistérségben egy hasonló nagyságrendű javítást terveznek Békéssámsonban.

– Készül továbbá a Medgyesegyháza–Orosháza közötti út Pusztaföldvár átkelési szakasza felújítási terve. Bízunk benne, hogy mielőbb lesz lehetőségünk ez alapján a felújítási munkák kivitelezésére is – mondta az igazgató. Virág Mihály hozzátette, a napi üzemeltetési és karbantartási tevékenységeket folyamatosan végzik a források tükrében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.