- hirdetés -

Városunkban 123 fő esetében vizsgálják, hogy jogosultak-e a bérpótló juttatásra.

A szociálisan rászorult, tartósan munkanélküliek számára adható aktív korúak ellátása a bérpótló juttatás, ami együttműködési kötelezettséggel is jár az önkormányzat és a munkaügyi kirendeltség felé.

– Ez utóbbi az együttműködés keretében a bérpótló juttatásban részesülő személyek számára közfoglalkoztatást ajánl fel. A bérpótló juttatás új kérelmezőinél és a jogosultaknál február 10. napjától az 1/2011. (II.08.) számú önkormányzati rendelet értelmében a lakókörnyezet rendezettségét vizsgálni kell az egyébként április 30. napjáig esedékes felülvizsgálat keretében – tájékoztatott dr. Kovács Győző irodavezető.

– Ez év január elsejéig 508 fő jogosultságát állapították meg. Közülük 385-an a közfoglalkoztatás keretein belül tevékenykednek, illetve egyéb okok miatt kikerültek a bérpótló juttatásra jogosultak köréből. A fennmaradó 123 fő lakókörnyezeti rendezettségét vizsgálják, ez eddig 110 ellátottnál megtörtént, folyamatban van még 13. Munkatársaim eddig 2 esetben találtak a rendelettel kirívóan ellentétes környezetet, ezekben az esetekben a bérpótló juttatásra való jogosultságot feltehetőleg visszavonják – mondta az irodavezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.