- hirdetés -

A Szeged KKSE csapatát fogadta a kiesés ellen küzdő Orosháza.

Orosházi NKC – Szeged KKSE 23 – 33 (10 – 12)

NB I/b-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 300 néző.
Vezette: Major, Kóródi

Orosháza: FODOR – Kovács 3, Kránitz A 5 ,Héjjas 4, Fazekas, Csapó 5, Krivik 1. Cs.: Dávid (kapus) Körmendi, TÓTH 2, Volencsik 1, Kránitz O 2, Gregus, Huszka.
Edző: Farkas József.

Az ellenfél legjobb dobói: Asztalos, Szombati 6-6 góllal.

Kiállítások: 8 perc ill. 4. perc Hétméteresek: 5/5 ill. 6/4.

Az esti felnőtt meccs előtt az orosházi ifik 30 – 18 arányban kiütötték szegedi kortársaikat, úgyhogy az alaphangulat adott volt.

A kiesés rémétől riogatott orosházi csapat számára minden pont létfontosságú, így a bajnokság vége felé. Tudták ezt természetesen a lányok is, és az első pillanattól kezdve így is álltak a mérkőzéshez. Talán kicsit túl is izgulták, túl is pörögték az első félidő nagyrészét. Azt talán már felesleges is hangsúlyozni, hogy az ellenfél jóval nagyobb, erősebb játékosokból álló csapatot állított ki ellenünk, hisz szinte minden csapat ellen ez a helyzet. Minden testi hátrány ellenére a hazai csapat jól harcolt és jól tartotta magát az első játékrészben. Bár jórészt a Szeged vezetett, a különbséget nem hagyták a lányok egy-két gólnál nagyobbra nőni. Ebben komoly szerepe volt a nagyszerűen védő Fodor Editnek, de a támadásink is hellyel-közzel sikeresek voltak. Azért hellyel-közzel, mert viszonylag kevés gól esett és már a mérkőzés e szakaszában is sok technikai hibával játszott a hazai gárda. (Tanú erre a statisztika, mely szerint az első félidőben nem volt olyan orosházi játékos, aki két gólnál többet ért volna el). Szoros, izgalmas első félidőt produkáltak a lányok és mindenki hasonló folytatást várt.

Padlóra került a fehérmezes hazai csapat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidő nem így alakult. Néhány perc elteltével a szünetbeli két gólos vendég előny négyre, majd hatra nőtt. A játékot szervező Szögi Timit nem tudtuk semlegesíteni és ennek folyományaképp a vendégek sorra érték el góljaikat, míg a hazai támadások sorra zátonyra futottak egy-egy technikai hibán.

Tovább nőtt a vendég előny. Kilenc gólról még vissza tudtunk kapaszkodni a félidő közepére hatra, de ezzel az orosházi csapat el is lőtte puskaporát. A lankadatlan akarás mellett már több játékosnál is látszott a fáradtság. Kránitz Andi váratlan lövései mellett az egyetlen igaz veszélyt a szegedi kapura az ezen a délutánon már második meccsét játszó és a magát a csapat legjobbjává  kinövő Tóth Bori játéka jelentette. Sajnos az „egy fecske” ezen az estén sem „csinált nyarat”. A szegediek újra elhúztak és végeredményben megérdemelten győztek tíz góllal.

Farkas József: – Ennyi technikai hibával nem lehet meccset nyerni. Ma jobb volt a Szeged.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.