- hirdetés -

Az általános iskolákba április 28–29-én írathatják be szüleik a leendő első osztályosokat. Néhány szülő a Vörösmarty előtt éjszakázott.

A tervezett iskolaátadások után önkormányzati fenntartásban maradna a Czina, a kardoskúti, a Vörösmarty és a rákóczitelepi iskola, ami jelenleg az Eötvös iskola alá tartozik. Olvasóink jelezték, néhány szülő a Vörösmarty iskola előtt éjszakázott, hogy másnap reggel jó sorszámot kapjon.

Ezt megerősítette Jakóné Mihály Brigitta, a tagintézmény vezetője. Azonban hozzátette, már korábban értesítették az óvodákon keresztül a szülőket, hogy a sorszámnak nincs jelentősége a felvétel szempontjából, az csupán arra szolgál, hogy tudják a szülők, ki után ki következik.

A városi általános iskola főigazgatója, Pusztainé Szabó Margit csütörtök este elmondta, mely iskolában hogyan állnak a beiratkozások az első nap után. Kiemelte, hogy minden tankötelezettségi kort elért gyereket be kell íratni az iskolába, ám a nevelési tanácsadó vagy a szülő dönthet úgy, hogy még egy évig óvodába járjon a gyerek. Ezeket is feltüntették a felsorolásban, mely a csütörtök 16 órai állapotot tükrözi. Ezek szerint a Vörösmarty iskolába beiratkozott tanulók létszáma 69 fő, ebből óvodában marad 12 fő. A József Attila iskolában 65/14, a Czina iskolában 20/5, az Eötvös iskolában 45/5, míg a kardoskúti iskolába 3 gyereket írattak be.

A beiratkozásra április 29-én 17 óráig van lehetőség, ezután döntenek az osztályba sorolásokról. Információink szerint a gyerekek nagy többsége ott kezdheti meg tanulmányait, ahol szülei szeretnék. Akiknek nem jut hely a kiszemelt iskolában, azok szüleivel egyeztetnek arról, hova tudják járatni szeptembertől gyermeküket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.