- hirdetés -

Május 4-én lesz a díjátadó ünnepség és konferencia, városunk ismét elismerésre számíthat.

Mint ahogy arról már hírt adtunk, Orosháza ismét csatlakozott Magyarország legnagyobb napenergiát népszerűsítő programjához, a Napkorona Bajnoksághoz. Az ország „legnaposabb” önkormányzatát keresik a szervezők egy nemzetközi program részeként.

Varju Józseftől, a helyi önkormányzat energetikusától megtudtuk, április közepéig kellett összegyűjteni, hogy a városban hány négyzetméternyi önkormányzati és magántulajdonban lévő napkollektor, és hány kW kapacitású napelem van.

Az idei verseny is sikert hozott. Az Energiaklub arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Orosháza a 2010-11-es fejlesztéseknek, valamint további napenergia-hasznosítási terveinek köszönhetően az idei Napkorona Bajnokságon különdíjra számíthat. Az ünnepélyes díjátadót Budapesten tartják május 4-én.

Tavaly is kiváló eredménnyel zárt városunk. Az európai versenyen 2. helyezést ért el, a magyarországi Napkorona Bajnokságon pedig különdíjat nyert. Az Orosháza napkorona bajnok elismerő táblát a Csorvási úton, a város határát jelző táblához helyezték ki.

Idén nemzetközi szinten több ezer, a magyar fordulóban száznál több önkormányzat vetélkedik. Az az önkormányzat nyer, amelynek területén a legmagasabb a lakosságszámhoz viszonyított napenergia hasznosítás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.