- hirdetés -

Az 1997-es lányok a fővárosban, a 1999-esek Győrben szerepeltek a napokban.

Az Óbudai Kézilabda SI ez évben már huszadik alkalommal rendezte meg a Húsvét-kupát, melyen hétvégén az Orosháza KSC 1997-es lányai is pályára léptek. A Németh Dóra vezette orosháziakon és a házigazdák csapatán kívül a Pénzügyőr-Spartacus és az Angyalföldi SI együttesei versengtek a helyezésekért.

Az OKSC elsőként a Spartacus gárdájával találkozott. Az utánpótlás-bajnokság idei országos döntőjében már összecsapott a két csapat, akkor a fővárosiak bizonyultak jobbnak, így most alkalom nyílt a visszavágásra. Az orosházi lányok azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, álmosan kezdték a mérkőzést, a támadások akadoztak, a lövők rendkívül rossz hatásfokkal támadták a Szpari kapuját. Szerencsére nem csak az ellenfél kapusa, de az Orosháza hálóőre is jól teljesített, így sikerült döntetlenre hozni a rendkívül gólszegény találkozót.
Pénzügyőr-Spartacus – Orosháza KSC 6-6 (5-3)

A folytatásban az Angyalföld Sportiskola csapata várt az OKSC-re. A piros-kékek ellen sem javult a csapat teljesítménye, a technikai hibákat, a lassú, megtorpanó támadásokat, foghíjas védekezést könyörtelenül büntette az ellenfél. Hiába hozták aztán a lányok döntetlenre a második félidőt, az első játékrészben szerzett négy gólos hátrány eldöntötte a mérkőzést és a két pont sorsát.
Orosháza KSC – Angyalföldi SI 12-16 (5-9)

Az utolsó találkozón a házigazda óbudai csapat ellen nyílt lehetőségük a lányoknak a javításra. Ezen a meccsen szerencsére az orosháziak több – az előzőekben gyenge teljesítményt nyújtó – játékosa is magára talált, jelentősen feljavult a lövőszázalék, ismét átlagon felüli volt a kapusteljesítmény, és bár a játék képe elmaradt az elvárható szinttől, szoros első félidő után magabiztos orosházi siker született.
Óbudai KSI – Orosháza KSC 17-24 (10-11)

A végelszámolásban az OKSC együttese a torna harmadik helyét szerezte meg, a viadal legjobb mezőnyjátékosának járó különdíjat az orosházi Kenyeres Barbara nyerte el, míg a csapat legjobbjának Tornyi-Molnár Adrienn bizonyult. A torna jól szolgálta a felkészülést a megyei serdülő bajnokság közelgő küzdelmeire.

* * *

Az Orosháza KSC 1999-es gárdája a közelmúltban Győrben, a Balázs-kupa küzdelmeiben vett részt, a lányok a rangos nemzetközi torna 1998-as korosztályában indultak.

Az orosházi fiatalok a szlovákiai SK Talent csapatától 24-12-re, a házigazda Győrtől pedig nagy csatában 15-10-re kaptak ki. A második versenynapon a szlovén RK Ilirska Bistrica együttesétől 16-14-es vereséget szenvedett a kiválóan küzdő és szinte végig vezető, de a végére elfáradó orosházi csapat, majd a folytatásban az osztrák Hypo NÖ gárdája következett, akik kíméletlenül, 21-3-ra verték az OKSC-s lányokat. A Komárom együttese 12-7-tel bizonyult jobbnak az Orosházánál, de a torna végére megtört a jég, Pappné Horváth Zsuzsanna növendékei 14-9-re legyőzték a Miskolci Sportiskolát, ezzel a torna 13. helyét szerezték meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.