- hirdetés -

Az Előd ovi a Föld Napja alkalmából tartott rendezvényén a gyerekek játékos formában tanulhattak Földünk védelméről. Az alábbi beszámoló érkezett az óvodából.

Az Előd utcai óvoda „Napsugár” A Jövő Gyermekeiért Alapítványa a Föld Napja alkalmából tartalmas délelőttre várta a kicsiket és nagyokat április 16-án, a József Attila iskola tornatermében.

A rendezvény célja, hogy elősegítse a gyermekek és szüleik környezettudatos gondolkodásának és egészséges életvezetési képességeinek fejlesztését. Fontos, hogy a gyerekek érzékennyé váljanak környezetük és a saját egészségi állapotuk iránt, képesek legyenek a természet és ember alkotta értékek felismerésére és megőrzésére. Az alapítvány Föld napi rendezvényével tartalmas programokkal várta az apróságokat. Többek között versenyjátékokat szerveztek újrahasznosítható anyagok felhasználásával. Játékos formában tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, „Óvjuk Földünket…” címmel puzzle várta az ovisokat föld, víz, levegő, kontinensek, Európa, Magyarország, Orosháza témakörben. A „Szivárvány” elnevezésű állomáson pedig kupakok felhasználásával, ragasztásával képeket készíthettek.

Természetesen minden eszköz a természet megóvását, az újrahasznosítást segítette elő. Nagy kedvenc volt az ugrálóvár és az arcfestés, de a pocakok sem maradtak üresen, a szülők  jóvoltából gyümölcssaláta, szendvics, üdítő várta a gyerekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.