- hirdetés -

A hagyományoktól eltérően április 16-án, szombaton egész napos rendezvénnyel várta az érdeklődőket a lovagrend, ami este jótékonysági gálával folytatódott.

– Az idén próbáltunk nyitni az orosháziak felé, ezért gondoltuk úgy, hogy egész napos rendezvénnyel készülünk, amit az eddig megszokott jótékonysági bál helyett gálával zártunk. Egyfajta ajándékot szerettük volna átadni az orosháziaknak az Árpád-kertben tartott ingyenes programjainkkal, a jótékonysági gála bevételét és az egyéb felajánlásokat pedig a nehéz körülmények között élők támogatására fordítjuk. Az elképzelések szerint olyan tanulóknak segítünk majd, akik kiválóan teljesítenek, de nehéz anyagi körülmények között élnek- összegzett Antal László a Szent György lovagrend megyei priorja.

Délelőtt az Árpád-kertben ingyenes programok: népi iparművészek, népi mesterségek utcája, játszóház, arcfestés, a békéscsabai Történelmi Íjászkör bemutatója vár kicsiket és nagyokat. A gyerekek és felnőttek közül is sokan vállalkoztak arra, hogy kipróbálják az íjászkodást.

Délután az Orosházi Fúvószenekar adott térzenét K. Tóth László karnagy vezényletével. Közben a Balsaráti Vitus János Általános Iskola mazsorett csoportja tartott bemutatót.

Az esti jótékonysági gálán mintegy százan vettek részt. Zalai Mihály alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta, ez a gála is bizonyítja, hogy a cselekvő szeretetnek nemcsak ünnepnapokon kell megmutatkoznia, hanem folyamatosan, egész évben. Ezt cselekszi a lovagrend is, amiért csak köszönettel tartozunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.