- hirdetés -

Keddtől marad az igen kellemes időjárás, sőt tovább erősödik a nappali felmelegedés: 20 fok köré kúszhat délutánra a hőmérő higanyszála.

Kedden reggel nyugodt, többnyire derült vagy gyengén felhős égboltra ébredhetünk, csapadék sehol sem várható, de hajnalban a Tiszántúlon párássá válhat a levegő. A mérsékelt vagy gyenge szélben 2 és 7°C közötti minimumokra van kilátás. Délután is csak a gomolyfelhők zavarhatják majd meg az egyre melegedő, napsütéses időjárást. A Tiszántúlon egy-egy élénk széllökés is előfordulhat, 19-22°C között alakulnak a maximumok.

Orvosmeteorológia:

Kedden is marad a frontmentes időjárás, szép napos időre számíthatunk. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a szél is gyenge vagy mérsékelt marad, így érdemes lesz egy kis sétát tenni a szabadban, feltöltődhetünk a Npa jótékony sugarai által, és a közérzetünkben is jelentős javulást tapasztalhatunk. Csupán a gyulladásos panaszok erősödhetnek kissé a melegedés miatt. Reggel kicsit még hűvös lesz, érdemes rétegesen öltözködni! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden a frontmentes, száraz időnek köszönhetően kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, hajnalban azonban néhol párássá válthat a levegő, ezeken a területeken romolhat a látástávolság. Az erős napsütés helyenként elvakíthatja a gépkocsivezetőket, vezessünk fokozott figyelemmel – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.