- hirdetés -

Korelnökétől búcsúzik az Orosháza és Vidéke Ipartestület tagsága.

Sonkolyos János

 

Jani bácsi 93. életévében távozott közülünk. Életét a szorgalom, a kitartás, megrendelőivel és iparos társaival kialakított tiszteletteljes kapcsolat jellemezte. Önálló iparosként a legrosszabb időben, az ötvenes években kezdett. Mint abban az időszakban az jellemző volt, őt is a KTSZ felé próbálták irányítani. Jani bácsi mindig kitartó ember volt, bízott saját tettvágyában, munkabírásában. Fiatal családfenntartóként akkor szinte kockázatos volt az árral szemben haladni, de rövid kollektív időszak után mégis az önállósodást választotta.

Hosszú éveken keresztül nyaranta festette a gimnázium termeit és folyosóit. Gyakran emlegette az iskolavezetés részéről itt tapasztalt következetesen szigorú minőségellenőrzést, valamint az olyan szakmai kihívásokat, mint például a tágas lépcsőházak mennyezet festésének megoldását.

Az ipartestületnél fellelhető dokumentumok szerint Sonkolyos János 1957. szeptember elsején már tagja volt a szervezetnek. Szintén itt olvasható, hogy 1978 decembere óta nyugdíjasként tevékenykedik. Nyugdíjasként is ugyanolyan aktivitással élt, mint korábban. Nem is olyan régen még kétágú létrával a vállán, festékes vödörrel a csomagtartón láthattuk kerékpározni a városban. Mostantól hiányozni fog az őszintesége, a tapasztalata, a bölcsessége.

A családja, az ismerősei mellett búcsúznak az iparos társak is. Nyugodj békében Jani bácsi!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.