- hirdetés -

Hat külföldi diák tartózkodik  tavaly szeptember óta az AFS diákcsereprogram keretében Orosházán. Eddig szerzett élményeikről, tapasztalataikról mesélnek magyarul.

Az AFS Nemzetközi Csereprogram egyaránt foglalkozik diákok fogadásával és küldésével. Orosháza mintegy 10 évvel ezelőtt kapcsolódott a programhoz. Dr. Csizmadia Ferencnétől, az AFS orosházi körzetvezetőjétől megtudtuk, a program keretében tavaly szeptemberben 6 külföldi diák (hongkongi, thaiföldi, japán, venezuelai) érkezett városunkba. Magyar családoknál szállásolták el őket és egy tanéven keresztül tartózkodnak Orosházán.

Április 7-én 17 órától a Székács evangélikus iskola ebédlőjében mutatkoznak be a diákok. Magyarul mesélnek az eddig szerzett élményeikről, tapasztalataikról. Az eseményen 8 thaiföldi pedagógus is részt vesz, akik éppen ebben az időben vendégeskednek Orosházán. Látogatásuk célja, hogy megismerkedjenek országunkkal, városunkkal.

Mindenkit, aki csatlakozni szeretne az AFS diákcsereprogramhoz, vagy csak érdeklődik iránta, várnak a csütörtöki rendezvényre. Nagyszerű lehetőség ez a fiatalok számára, hiszen nem csak nyelveket tanulhatnak, hanem megismerkedhetnek más nemzetek kultúrájával, hagyományaival is. Egy életre szóló tudást és élményt szerezhetnek.

A program április 10-én, vasárnap AFS családi nappal folytatódik a Ravasz tanyán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.