- hirdetés -

Régóta tartó problémát orvosol az önkormányzat a Lehel utcai óvoda előtt épülő parkolókkal. Várhatóan április közepére készülnek el.

Régi vágya teljesül a óvodának és a szülőknek azzal, hogy a Lehel ovi előtt végre megépül a parkoló. A szülők, amikor reggel óvodába viszik a gyermekeiket, illetve délután, ha mennek értük nem tudnak autóikkal az óvoda előtt megállni, csak az út szélén. Ez a megoldás balesetveszélyes és  szabálytalan is.

A probléma orvoslására az önkormányzat – figyelembe véve az óvoda és a szülők kérését is -, nyolc parkolót épít az óvoda előtt – tudtuk meg Barák Anitától, városfejlesztési csoportvezetőtől. A munkálatok tavaly októberben kezdődtek és a tervek szerint április közepére fejeződnek be. A beruházás több mint nyolcmillió forintba kerül, melyet az önkormányzat saját forrásból biztosít. A munkálatokat az orosházi Fehér & Fehér Útépítő Kft. végzi.

A városban természetesen szükség volna még további parkolók építésére is, de ezek tervezése a költségvetés függvénye. Jelenleg nem áll fedezet arra, hogy újabb parkolókkal gazdagodjon Orosháza. Ugyanakkor az önkormányzat folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.