- hirdetés -

Aranyéremmel és különdíjakkal tértek haza Szentesről az orosházi kézis lányok.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szentesi Sportiskola a Kiss Bálint kézilabda utánpótlás tornát, melynek keretében öt korcsoportban csaknem 70 fiú- és lánycsapat küzdött meg a helyezésekért. Az Orosháza KSC 1997-es 1999-es születésű lányait indította a viadalon.

Az idősebb orosházi csapat Csongrádon játszotta mérkőzéseit, korosztályukban öt együttes körmérkőzéses formában harcolt az elsőségért.

Németh Dóra edző tanítványai elsőként a budapesti Szent Imre Gimnázium csapatával mérkőztek. Kissé álmos hangulatú találkozót vívtak a felek, az Orosháza átvette a fővárosiak lassabb tempóját, végül szoros mérkőzésen, de biztos OKSC-győzelem született.
A következő, Hort SE elleni meccsen már hozták szokásos formájukat az orosházi fiatalok és magabiztos, 21-11-es győzelmet arattak.
A vajdasági Ada együttesével régi ismerősként csaptak össze a lányok – az előjelek kedvezőek voltak, hiszen eddig többnyire az OKSC hagyta el győztesen a küzdőteret. Most sem történt ez másként, az orosháziak egy percre sem adták ki a kezükből az irányítást, így aztán a győzelem sem lehetett kétséges.

A torna második játéknapján még egy találkozó várt a lányokra, ám a többi csapat egymás elleni eredményének ismeretében ekkor már kupagyőztesként léphetett pályára az Orosháza. Bár az Óbudai KSI elleni siker sem forgott veszélyben, simább is lehetett volna a mérkőzés, ha a számos elpuskázott gólhelyzet és a szellős védelem nem tartja versenyben az ellenfelet.
Végül az Orosháza KSC 1997-es együttese száz százalékos teljesítménnyel tornagyőzelmet szerzett, a végig megbízhatóan védő Zsedényi Eszter pedig a legjobb kapusnak járó díjat is elnyerte.

Az Orosháza KSC kupagyőztes lányai (Fotó: Zsedényi Péter)

Az 1999-es születésű lányok a szegedi KSZSE ellen kezdték a küzdelmeket, ezen a találkozón nem sikerült felpörögni a csapatnak, álmosan játszották végig a mérkőzést, aminek hét gólos vereség lett a vége.
A folytatásban az Ada együttese volt az ellenfél, akiket két góllal sikerült legyőzni, ezen a találkozón az ügyes támadások jelentették az Orosháza erősségét.
Harmadik meccsükön az Ózd gárdájával találkoztak Pappné Horváth Zsuzsanna növendékei. Végig küzdelmes mérkőzésen az utolsó másodpercben kapott szerencsétlen góllal kaptak ki az OKSC-s gyerekek.
A szombati nap utolsó összecsapásán, az Angyalföldi Sportiskola ellen nyújtották legjobb teljesítményüket az Orosháza ’99-esei. A lányok támadásban és védekezésben is maximálisan odatették magukat, okosan játszottak és csupán egyetlen góllal kaptak ki a fővárosi piros-kékektől.

Másnap a helyosztókra került sor, ahol előbb a Békéscsabát sikerült végig vezetve legyőzni, majd ismét az Ózd lett volna az ellenfél, de a borsodi együttes nem jelent meg, így az OKSC újabb két ponttal gazdagodott és végül a hetedik helyet szerezte meg.
A csapat legjobbja a mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtó Mike Cintia volt, aki korosztályában a gólkirálynői címet is elhódította.

A hétvégi torna kiválóan szolgálta az országos döntőre készülő 1997-esek és a régiós döntő előtt álló 1999-esek felkészülését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.