- hirdetés -

Pénteken északnyugat felől átmenetileg felhősödére számíthatunk, és az északi tájakon szórványosan, máshol elszórtan lehet záporeső. 18 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken reggelre észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban ekkor még csak a Dunántúl északi felén, majd a főváros térségében várható. Keleten, délkeleten még gyengén felhős lesz az égbolt. A délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz, 3-8°C-os legalacsonyabb hőmérsékleteket mérhetünk. A bennünket érintő hidegfront hatására többfelé erősen felhős lesz az égbolt, főleg északon lehet kisebb eső, zápor, de elszórtan máshol is – legkisebb eséllyel a déli-délkeleti megyékben – számíthatunk futó záporra. Az északi országrészben átmenetileg megélénkülhet a szél. A legmelegebb órákban 15-20°C valószínű, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb.

Orvosmeteorológia:

Pénteken kettős fronthatás terhelheti az érzékenyebbek szervezetét. Északon egy hidegfront érinti hazánkat, hatására erősödhetnek a reumatikus és görcsös panaszok, fejfájás, migrén jelentkezhet. Többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, nyugatlanság, álmatlanság, valamint dekoncentráltabbakká is válhatunk. Hajnalban még kissé hűvös lesz, ám napközben gyorsan melegszik a levegő, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Ha tehetjük, tegyünk egy sétát a szabadban, töltődjünk fel a Nap jótékony sugarai segítségével! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken északon egy hidegfront hatására többfelé alakulhatnak ki záporok, melyek területén nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk figyelmesebbek vezetés közben! A kettős fronthatás miatt dekoncentráltabbak is lehetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben résztvevő társainkra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.