- hirdetés -

Változott a forgalmi rend a város egyik fontos kereszteződésénél. Feloldották a tilalmat a mezőgazdasági járművek számára, de időkorlát mellett.

Ideiglenesen, június 15-ig feloldották az eddigi tilalmat a mezőgazdasági járművek számára a Huba utcán a Könd utca és a Rákóczi utca közötti szakaszon mindkét irányba – kaptuk a hírt az Orosházi Gazdakör elnökétől. Horváth József elmondta, azért kezdeményezték a szabályok módosítását, hogy a mezőgazdasági termelők könnyebben meg tudják közelíteni telephelyeiket, földterületeiket. A sok csapadék miatt szinte járhatatlanok voltak a földutak, a gazdák csak nehezen jutottak el a város egyik feléből a másikba. Ebben segít most a forgalmi rend módosítása.

A Huba utcára tehát behajthatnak a mezőgazdasági vontatók és lassú járművek, de fontos, hogy a városközpont felé, a Rákóczi utca irányába maradt a tilalom, és szintén nem mehetnek a Huba utcáról a Könd utcára, sem a piac, sem a rendelőintézet irányába.
Az Orosházi Gazdakör elnöke hangsúlyozta, a módosítás ideiglenes, június 15-ig él. Ezt követően felülvizsgálják a kérdést.

Szintén változás a város egyik legforgalmasabb kereszteződésénél, hogy a Szentesi út, Vásárhelyi út felől érkező mezőgazdasági vontatók és lassú járművek időkorlát mellett – reggel 6-8 óra, illetve 13-17 óra kivételével – áthaladhatnak a Móricz Zsigmond utca felé, és a Huba utcára is behajthatnak. Kis Rozália rendőrhadnagy, az orosházi kapitányság munkatársa elmondta, a reggeli és délutáni órákban azért van a korlátozás, mert ekkor a gyalogos és kerékpáros forgalom is jelentős a kereszteződésben, mely igen balesetveszélyes csomópontnak számít.

Fontos, hogy a lovas kocsikra továbbra is érvényben maradt minden korlátozás.

A hatóságok kérik a mezőgazdasági járművek vezetőit a közlekedési szabályok fokozott betartására, melyet kiemelten ellenőriznek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.