- hirdetés -

Csütörtökön a ragyogó napsütés mellett csak időnként növekszik meg a felhőzet, csapadék csak néhol alakul ki. A délutáni órákban 18 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön reggel is alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható. A szélcsendes időben többfelé képződhetnek pára- és ködfoltok. Hajnalra 1-6°C közé hűl a levegő. Napközben folytatódik a napos, száraz idő, északnyugaton lehet több felhő az égen, a képződő gomolyfelhőkből arrafelé egy-egy futó zápor is előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás, 18-21°C-os maximumhőmérsékletekre van kilátás.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön a magasban zajló melegedés hatására gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Vérnyomás-ingadozás, nyugtalanság, álmatlanság jelentkezhet, dekoncentráltabbakká, fáradékonyabbakká válhatunk. Reggel foltokban köd képződik, ez fokozhatja görcsös és reumatikus panaszokat. Hajnalban még kissé hűvös lesz, ám napközben gyorsan melegszik a levegő, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Ha tehetjük, tegyünk egy sétát a szabadban, töltődjünk fel a Nap jótékony sugarai segítségével! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön reggel foltokban sűrű köd vagy pára képződhet, ezeken a tájakon a lecsökkenő látástávolság miatt érdemes jobban figyelni, nagyobb követési távolságot tartani! Napközben már kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei, a napsütés azonban időnként elvakíthatja a gépkocsivezetőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.