- hirdetés -

Extrém sportbemutató, karaoke verseny, tűzoltó bemutató- csak néhány a Kossuth-nap programjaiból.

A Harruckern János Közoktatási Intézmény életében évtizedek óta hagyomány és meghatározó esemény a Kossuth-nap. Kovács Zsuzsa telephelyvezető-helyettestől megtudtuk, a rendezvény az idők folyamán egy kicsit átalakult. Kezdetben egy osztály rendezte ezt a napot és diákigazgató választás is volt, ezen a tematikán változtattak az elmúlt öt évben, és a programok megszervezésében most már valamennyi osztály részt vállal. A Kossuth-nap célja pedig nem más, mint kiszakadni egy kicsit a mindennapokból, ugyanakkor közösségformáló szerepe is van. Idén március 24-én tartották a nagyszabású iskola rendezvényt.

Népszerű volt a karaoke is (Fotó: iskola)

– Jó buli, szórakozás és tanulásmentes nap. Lehetne belőle több is egy évben- foglalta össze a rendezvény lényegét Bernát Ádám, aki először vett részt a Kossuth-napon.

Gyarmati Noémi végzősként viszont már rutinosnak számít:
– Szeretem ezt a rendezvényt, mert nagyon sok program közül lehet választani. Sőt minden évben vannak újabbak is, egyre szélesebb a programpaletta. Mi, diákok szervezzük, így mindenki talál közülük az érdeklődésének megfelelőt. Jövőre, ha hívnak, ha nem, akkor is eljövök, nagyon szerettem ezt a napot és az iskolát- összegzett Noémi.

Kender Judit szintén végzős, már több Kossuth nap részese lehetett.
– Nagyon jó szokott lenni, változatos programokkal. Ugyanakkor összehozza a társaságot és barátkozási lehetőséget is ad. Itt leszek jövőre is.

Az extrém sport- és táncbemutató mellett, többek között kézműves foglalkozás, LAN-party, karaoke verseny, honfoglaló, ötödölő bajnokság, tűzzsonglőr bemutató, táncverseny, szkander bajnokság, tűzoltó bemutató, kötélhúzás, és különböző vetélkedők is szerepeltek a programok között.

Az iskola köszönetet mond a támogatóknak: Uhrin Transport Kft., Városüzemeltetési Zrt., Orosházi Média Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.