- hirdetés -

Szerdán folytatódik a szinte zavartalanul napos idő, délután már 14-19°C-ot mérhetünk. Csapadék nem várható.

Szerdán országszerte derült vagy gyengén felhős égboltra ébredhetünk, helyenként – elsősorban keleten-északkeleten – köd vagy pára képződhet. A gyenge déli-délkeleti szélben -1 és +4°C közé csökken a hőmérséklet. Délután mindenütt száraz, napfényes, nyugodt idő várható, a légmozgás mindenütt gyenge marad, néhol teljes szélcsend fog uralkodni. A legmelegebb órákban 14 és 19°C közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Szerdán nem várható fronthatás, szép tavaszi napnak nézünk elébe. Reggel néhol köd képződhet, a nyirkos időben erősödhetnek a reumatikus és görcsös panaszok. Hajnalban még kissé hűvös lesz, ám napközben gyorsan melegszik a levegő, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Ha tehetjük, tegyünk egy sétát a szabadban, töltődjünk fel a Nap jótékony sugarai segítségével! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán reggel foltokban sűrű köd vagy pára képződhet, errefelé a hirtelen lecsökkenő látástávolság miatt érdemes jobban figyelni, nagyobb követési távolságot tartani! Napközben már kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei, a napsütés azonban elvakíthatja a gépkocsivezetőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.