- hirdetés -

Kedden sok napsütésre, szinte derült időre számíthatunk. A ragyogó napsütésben gyorsan melegszik a levegő: már 17 fok is lehet délután.

Kedden hajnalra az ország északi kétharmadán kiderül az égbolt, délen és északkeleten lehetnek még felhősebb területek, de csapadék sehol sem várható. Párássá válik a levegő, helyenként ködfoltok képződhetnek. 0 és +5 °C közé süllyed a hőmérséklet. Napközben száraz, általában gyengén felhős vagy derült időre számíthatunk, több órás napsütésre van kilátás. Az északias légmozgás mindvégig gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet 12 és 17 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Kedden a magasban lassú melegedés kezdődik, emiatt melegfronti hatás várható: vérnyomás-ingadozás, fejfájás jelentkezhet az érzékenyebbeknél. A napsütéses idő mindenképpen jó hatással lesz szervezetünkre! Reggelente öltözködjünk rétegesen, nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden hajnalban helyenként sűrű köd- vagy párafoltok képződhetnek, ezek környezetében gyorsan csökkenhet a látástávolság. Napközben már kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei, a melegfronti hatás miatt viszont ingerlékenyebbek lehetünk, emiatt vezessünk fokozott figyelemmel az utakon – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.