- hirdetés -

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. A hőmérséklet 4 és 14 fok között várható.

A kezdeti zivatarok az éjjel megszűnnek, országszerte többnyire erősen felhős, borongós égre készülhetünk, a keleti területek kivételével többfelé fordulhat elő eső, záporeső. Mérséklődik a légmozgás, a legalacsonyabb hőmérsékletek északon 1 és 5°C, délen 4 és 8°C között alakulnak majd.

Vasárnap erősen felhős, a nyugati-északnyugati megyékben tartósan borult égboltra számíthatunk. Északkeleten viszont hosszabb napsütéses időszakok is lehetnek. Nyugaton-északnyugaton többfelé várható eső, másutt inkább csak záporeső fordulhat elő. A maximumok általában 7 és 12 °C között alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap már melegfronti hatás várható, emiatt vérnyomás-ingadozás, fejfájás, álmatlanság is jelentkezhet az érzékenyebbeknél. Ingerlékenyebbek lehetünk, próbáljunk meg türelmesebben vezetni! Öltözködjünk rétegesen, nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, emiatt csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, intenzívebb gócokban gyorsan csökkenhet a látástávolság. A melegfronti hatás miatt ingerlékenyebbek lehetünk, emiatt vezessünk fokozott figyelemmel az utakon – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.