- hirdetés -

Pénteken ugyan megnövekedhet a fátyolfelhőzet, de ebből nem alakul ki csapadék, sokat süthet a nap továbbra is. 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Pénteken reggel is kevés felhő lesz felettünk, csapadéktól nem kell tartani. Gyenge lesz az északnyugati légmozgás, 1-6°C-os legalacsonyabb hőmérsékletek valószínűek. Napközben folytatódik a csapadékmentes, napsütéses időjárás, melyet csak néhol szűrhetnek meg a fátyolfelhők. Keleten a nyugatias szelet élénk lökések kísérhetik. Kellemes idő várható, a csúcshőmérsékletek 16 és 21°C között mozognak majd.

Orvosmeteorológia:

Pénteken frontmentes napunk lesz, igazi tavaszi idő várható. Sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, aki csak teheti, mozogjon sokat a szabadban, egy kis séta is jót tesz az egészségnek és a közérzetnek. Reggel azért öltözködjünk rétegesen. nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken a keleti tájakon átmenetileg megélénkül a nyugati, délnyugati szél, ezért csökkenhet a kisebb járművek menetstabilitása! Az ország nagy részén általában kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, csupán a napsütés zavarhatja meg időnként a gépkocsivezetőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.