- hirdetés -

Szombaton eleinte folytatódik a fátyolfelhős időjárás, majd erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé lehet eső, zápor, zivatar.

Szombaton reggel észak felől erősebb felhősödés kezdődik, de csapadék ekkor még nem várható. A nyugati szél a Dél-Alföldön élénkülhet meg kissé, 3-8°C közé hűl a levegő. Napközben tovább vastagszik a felhőzet, és többfelé alakul ki zápor, a déli és nyugati országrészben akár zivatarok is kipattanhatnak. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében megerősödik. Délután 13-19°C-ot mérhetünk.

Orvosmeteorológia:

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt vérnyomás-ingadozás, migrénes fejfájás is jelentkezhet az érzékenyebbeknél. Erősödhetnek reumatikus fájdalmaink is. Reggel azért öltözködjünk rétegesen, nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton többfelé megélénkül, megerősödik a légmozgás, ezért csökkenhet a kisebb járművek menetstabilitása! Záporok, zivatarok közelében csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, intenzívebb gócokban gyorsan csökkenhet a látástávolság. A hidegfronti hatás miatt megnőhet a reflexidő, emiatt vezessünk fokozott figyelemmel az utakon – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.