- hirdetés -

Szerdán sok-sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. A héten tovább erősödhet a nappali felmelegedés, pénteken már 20 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szerdán reggel északon lehet kevés felhő az égen, csapadék sehol nem várható. Északkelten foltokban párássá válhat a levegő. Gyenge lesz a szél, -1 és +4°C közé hűl a levegő. Napközben északkeleten, keleten átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megélénkül, a Kisalföldön megerősödik az északi szél. Sok napsütés, kellemes idő ígérkezik, 14-18°C-os csúcshőmérsékletekkel.

Orvosmeteorológia:

Szerdán front ugyan nem lesz felettünk, gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbek álmatlanságot, nyugtalanságot tapasztalhatnak, csökkenhet a koncentrációképesség is. Vérnyomás-ingadozás, kisebb szívpanaszok jelentkezhetnek, valamint tompábbakká is válhatunk. Sok lesz a napsütés, kellemes időre van kilátás, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban! Az elmúlt napok szeles, csapadékos időjárásának köszönhetően a levegő minősége kiváló. Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán hajnalban foltokban párássá, ködössé válhat a levegő, ezeken a tájakon érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A melegfront miatt nő a reakcióidő, ügyeljünk jobban a közlekedésben részt vevő társainkra! Napközben általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, a Dunántúlon a szeles idő miatt viszont csökkenhet a járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.