- hirdetés -

Keddtől várhatóan péntekig szép napos idő várható, csak néha növekedhet meg a felhőzet, eső nem alakul ki. Fokozatosan emelkedhet a hőmérséklet, visszatérhet a kellemes tavaszi idő.

Kedden reggel többfelé lesz fátyolfelhős az ég, csapadék azonban sehol sem várható. A Dunántúl északi felén és délkeleten párássá válhat a levegő, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérsékletek -2 és +2°C között várhatóak. Délelőtt még erősen fátyolfelhős égboltra tekinthetünk fel, emiatt szűrt napsütésre számíthatunk, később azonban észak felől csökkenni fog ennek mennyisége. Keleten lehet több felhő felettünk, csapadéktól azonban ott sem kell tartanunk. A gyenge szélben 11 és 15°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Az érzékenyebbek álmatlanságot, nyugtalanságot tapasztalhatnak, csökkenhet a koncentrációképesség is. Vérnyomás-ingadozás, kisebb szívpanaszok jelentkezhetnek, valamint tompábbakká is válhatunk. Sok lesz a napsütés, kellemes időre van kilátás, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban! Az elmúlt napok szeles, csapadékos időjárásának köszönhetően a levegő minősége kiváló. Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden reggel foltokban párássá, ködössé válhat a levegő, ezeken a tájakon érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A melegfront miatt nő a reakcióidő, ügyeljünk jobban a közlekedésben részt vevő társainkra! Napközben általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.