- hirdetés -

Vasárnap eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor, majd egyre inkább havas eső. Később fokozatosan csökken a felhőzet, nyugaton előbújhat a nap is.

Vasárnap napközben a csapadéksáv délkelet felé tolódik, itt továbbra is várható eső, havas eső. Nyugaton fel-felszakadozik a felhőzet, pár órás napsütésre is kilátás van. A Dunántúlon élénk, időnként erős; másutt mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb hőmérséklet a csapadékos terülteken 3 és 6°C; a naposabb tájakon 6 és 10°C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, emiatt vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok léphetnek fel, emellett erősödhetnek reumatikus és görcsös panaszok is. Ingerlékenyebbé, fáradékonyabbá válhatunk, csökkenhet a koncentrációképessség, valamint a szeles időjárás miatt fokozódhat a fejfájás és a migrén is. A borongós, szürke időben nem lesz ritka az általános kedvetlenség, levertség. Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap főként délen, délkeleten várható további csapadék, ezért ezeken a tájakon sokfelé nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, a megnövekvő féktáv miatt vezessünk óvatosabban! A Dunántúlon többször megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél, amely csökkentheti a járművek menetstabilitását, valamint a hidegfront miatt csökkenhet a reakcióidő is – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.