- hirdetés -

Csütörtökön borult lesz az ég, esetleg délen bújhat elő rövid időre a nap, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. 10 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön országszerte borús, esős, néhol záporesős időre ébredhetünk, a déli határvidéken lehet szakadozottabb a felhőzet. Reggelig helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A délkeleti szél az északkeleti országrész kivételével megélénkül, a középső megyékben erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérsékletek 6 és 11°C között alakulnak. Napközben folytatódik a borongós, csapadékos idő, többfelé jelentős mennyiségű esővel. Egy-egy intenzívebb gócban hevesebb zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A felhőzet inkább csak délnyugaton, délen szakadozhat fel időnként. Sokfelé lesz élénk, néhol erős a délkeleti szél, a Dél-Alföldön viharos lökések is előfordulhatnak. 10-17°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön kettős fronthatásra számíthatunk, eleinte a meleg-, majd a hidegfrontra érzékenyek esetében jelentkezhetnek panaszok. Álmatlanság, dekoncentráltság léphet fel, fokozódhat a fejfájás és a migrén. A görcsös és reumatikus bántalmakkal élőknek is nehezebb napjuk lehet, melyet a csapadékos időjárás még fokozhat. A borongós, szürke időben általános kedvetlenség, levertség is jelentkezhet. Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön országszerte számíthatunk eső, zápor kialakulására, ezért sokfelé nedves, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, a megnövekvő féktáv miatt vezessünk óvatosabban! Helyenként előfordulhat zivatar is, ezeken a tájakon átmenetileg, a déli megyékben pedig többször megerősödhet a szél, amely csökkentheti a járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.