- hirdetés -

Kiváló teljesítménnyel jutott országos döntőbe az Orosháza KSC U13-as csapata.

Orosháza adott otthont a Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett ERIMA Utánpótlás Bajnokság országos elődöntőjének, ahol a hazai együttes mellett a Ferencváros, Fehérgyarmat és Érd csapatai léptek pályára a továbbjutás reményében.

Az OKSC a mezőny legszerényebb képességű csapatával, a Fehérgyarmattal kezdte a viadalt. Az orosházi lányok két gyors góllal kezdték a mérkőzést, amire az ellenfél csak a 4. percben tudott válaszolni. Erre a házigazdák egy hat-nullás szériával feleltek, amivel már tíz perc után egyértelművé tették, kik a találkozó esélyesei. A folytatásban a Fehérgyarmat is egyre gyakrabban betalált az Orosháza kapujába, akik számos eladott labdával segítették az ellenfelet, de a különbség a hibák ellenére is egyre növekedett. A szabolcsiak találataira rendre két-három góllal válaszoltak Németh Dóra tanítványai, így a végére meggyőző, 14 gólos hazai győzelem született.

Fehérgyarmat – Orosháza KSC 19-33 (8-15)
Orosháza: Szaszkó – Kenyeres 3, Zvolenszky 6, Bene 4, Antal 6, Balogh 1, Szűcs 5. Csere: Zsedényi (kapus), Dobos 1, Zvara 1, Borbély, Molnár 4, Nagy, Borgulya 2.

Nehéz mérkőzésnek ígérkezett a soron következő, Ferencváros elleni találkozó. A zöld-fehéreket eddig egyszer – a tavalyi országos döntőben – sikerült legyőznie az Orosházának, most is nagy küzdelemre volt kilátás, bár az előjelek alapján a fővárosi csapat tűnt esélyesebbnek. A találkozón aztán alaposan rácáfoltak a papírformára az orosházi lányok. Az első találatot még a Fradi szerezte büntetőből az első percben, de a folytatásban a hazaiak egyszerűen ellenállhatatlannak bizonyultak. 4-1-re, majd 6-2-re húzott el az OKSC, hiába kért időt a 10. percben a Ferencváros edzője, a félidő lefújása előtt egy perccel már 11-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második játékrészben már kiütközött a két csapat közötti fizikális különbség. Az orosháziak fáradni kezdtek, de mindig volt bennük annyi erő, hogy nem engedték a vendégeket öt gólnál közelebb férkőzni. A mérkőzés vége előtt három perccel már megint nyolc gól volt a hazai csapat előnye, amit azonban az erő felett küzdő lányok már nem tudtak megőrizni a lefújásig, a Ferencvárosnak egy öt-nullás sorozattal sikerült kozmetikáznia az eredményt.

Orosháza KSC – Ferencvárosi TC 19-16 (11-4)
Orosháza: Szaszkó – Kenyeres 3, Zvolenszky 1, Bene 2, Antal 4, Balogh 1, Szűcs 8. Csere: Zsedényi (kapus),  Zvara, Borbély, Molnár, Borgulya.

Sorsdöntőnek bizonyult az utolsó, Érd elleni találkozó. Győzelem, döntetlen, vagy kis gólkülönbségű vereség esetén az Orosháza biztos továbbjutó, de a Pest megyei csapat kemény játékát látva nem lehettek igazán nyugodtak a hazai szurkolók. Az első gólok még felváltva estek, de a 10. percben már 5-2-re vezettek a vendégek. Innen hatalmas akarattal sikerült fordítaniuk az orosházi lányoknak, a hazai közönség biztatása mellett 10-8-ra nyerte a félidőt az OKSC. A folytatásban még egyszer sikerült két találatnyira felzárkózniuk az érdieknek, de a szívük tovább hajtotta a hazaiakat, újra beleerősítettek és az utolsó percig sikerült tartaniuk öt-hat gólos előnyüket. Ezzel a győzelemmel az Orosháza KSC U13-as csapata az ország legjobb nyolc csapata közé került.

Érdi VSE – Orosháza KSC 17-21 (8-10)
Orosháza: Szaszkó – Kenyeres 6, Zvolenszky 3, Bene 7, Antal 1, Balogh 3, Szűcs. Csere: Zsedényi (kapus), Dobos, Zvara, Borbély 1, Molnár, Nagy, Borgulya.

Az Orosháza KSC országos döntőbe jutott lányai (Fotó: Zsedényi Péter)

Az Orosháza KSC 1997-es születésű gyerekekből álló csapata hatalmas szívvel, óriási akarattal küzdött ezen a napon. Németh Dóra edző lányai sikerrel vették fel a versenyt a jobb erőkből álló, fizikai fölényben lévő ellenfelekkel szemben, bizonyítva azt, hogy egy kis csapatnak is ott lehet a helye a legjobbak között. Sikerük egyedülálló azért is, mert sorozatban harmadszor vívták ki az országos döntőben való részvételt – az elmúlt két évben Gyarmati Nóra vezetésével Dunaújvárosban és Veszprémben is hetedik helyet szereztek az Orosháza KSC színeiben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.