- hirdetés -

Szerdán eleinte még várható napsütés, majd délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik esőzés. A hőmérséklet még kellemesen, 14-19 fok körül alakul.

Az éjjel változóan felhős lesz az égbolt. Egy-egy rövid zápor az északi-északkeleti megyéinkben fordulhat elő. Északon szórványosan ködfoltok képződhetnek. A keleti-délkeleti légmozgás mérsékelt marad. A hőmérő higanyszála 4 és 9 °C közé süllyed.

Szerdán fokozatosan borultságig növekszik a felhőzet, de délelőtt a Tiszántúlon és északkeleten többé-kevésbé napos idő várható. Délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre. Mérsékelt, a Kisalföldön élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 °C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Szerdán melegfronti fronthatás terhelheti szervezetünket, melynek hatására erősödhetnek a görcsös és reumatikus fájdalmak, a szívbetegek állapota is rosszabbodhat. Fokozódhat az érzékenyebbeknél a fejfájás, migrén. Az ilyenkor szokásosnál melegebb időben javasolt egy kis sétát tenni a természetben, ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, reggel még nem kell csapadéktól tartanunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán napközben többfelé várható eső, zápor kialakulására, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, vezessünk körültekintően! Néhol gyenge zivatar is kipattanhat átmeneti szélerősödés kíséretében. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a légmozgást, emiatt csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.