- hirdetés -

A helyiek a nyugdíjas tűzoltóparancsnokkal az élen segítették az oltást, a tűzoltók az állatokat kimenekítették.

Az orosházi tűzoltók március 14-én nem sokkal 20 óra előtt kapták a jelzést, hogy Nagyszénáson, a Damjanich utcában kigyulladt egy melléképület. Két gépjárműfecskendő és a vízszállító autó indult a helyszínre, ahová kiérve azt tapasztalták, hogy a szalma tárolására és állattartásra használt pajta mintegy 20 méter hosszan, teljes terjedelmében lángol.

A szomszédok még a tűzoltók megérkezése előtt elkezdték az oltást: ki slaggal, ki vödörrel próbálta megfékezni a tüzet. Nagy segítségükre volt, hogy Nagyszénáson több, Orosházán szolgáló tűzoltó is lakik, akik miután megtudták, hogy baj van, azonnal a helyszínre siettek és ők is beszálltak a mentésbe. Köztük volt a nemrégiben nyugdíjba vonult orosházi tűzoltó parancsnok Hajdú Péter is, aki a szomszéd utcából rohant segíteni.

A tűzoltók épségben kihozták a malacokat (klikk a képre) Fotók: Tűzoltóság

A oltáshoz csatlakozott Szarvasról még egy tűzoltó fecskendő. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lánglovagoknak fél óra alatt sikerült megfékezniük a tüzet.

A helyszínen dolgozó tűzoltók parancsnokától, Bajkán György tűzoltó őrnagytól megtudtuk, hogy a melléképület teljes terjedelmében leégett, míg a ház tetőszerkezete mintegy 2 méter hosszan károsodott. A pajtából a malacokat sikerült kimenekíteni és szerencsére személyi sérülés sem történt.

A tűz okát a későbbi vizsgálatok során fogják megállapítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.