- hirdetés -

Kedden a napsütést eleinte csak a fátyolfelhők szűrhetik, majd délután elszórtan fordulhat elő zápor. 14 és 19 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Kedden változóan felhős-fátyolfelhős időre ébredhetünk. Északon párássá válhat a levegő, északkeleten ködfoltok képződhetnek. Keleten kisebb eső, záporeső kialakulhat. Gyenge lesz a délies légmozgás. A hőmérő higanyszála 3 és 9 °C közé süllyed. Napközben változékony időre számíthatunk, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk záporokra, az Alföldön és a középső országrészben akár zivatarok is kipattanhatnak. A Dunántúlon megélénkülhet a szél, 14-19°C valószínű a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia:

Kedden kettős fronthatás terhelheti szervezetünket, melynek hatására erősödhetnek a görcsös és reumatikus fájdalmak, álmatlanság, kimerültség érzése jelentkezhet. Fokozódhat az a érzékenyebbeknél fejfájás, migrén. Az ilyenkor szokásosnál melegebb időben javasolt egy kis sétát tenni a természetben, ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden elszórtan számíthatunk kisebb eső, zápor kialakulására, ezeken a tájakon átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, vezessünk nagyobb körültekintéssel! Helyenként egy-egy élénk lökés kísérheti a szelet, emiatt csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.