- hirdetés -

Hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet. Kisebb eső, zápor inkább a keleti tájakon fordulhat elő.

Az éjszaka többnyire erősen felhős lesz az égbolt felettünk, a Dunántúlon azonban szakadozottabb felhőzetre számíthatunk. Mérsékelt, a Kisalföldön élénk szél várható. A hőmérséklet reggelre 4 és 9 °C közé csökken.

Hétfőn napközben a nyugati és déli országrészben napos időre van kilátás, keleten és északon több lesz a felhő és főleg ott lehet elszórtan zápor. A déli-délnyugati szél a Dunántúlon több helyen megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 °C között, északkeleten ez alatt alakul.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn nem várható számottevő fronthatás, ám a helyenként megélénkülő, megerősödő szélben az érzékenyebbeknél fejfájás, migrén jelentkezhet. Az ilyenkor szokásosnál melegebb időben javasolt egy kis sétát tenni a szabadban, ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, sétáljunk egyet a jó levegőn! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn elszórtan számíthatunk kisebb eső, zápor kialakulására. Ezeken a tájakon átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, vezessünk nagyobb körültekintéssel! Helyenként egy-egy erősebb lökés kísérheti a szelet, emiatt csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.