- hirdetés -

Vasárnap a napsütést csak a fátyolfelhők szűrhetik, eső nem alakul ki, folytatódik a kellemes időjárás, 15-18°C körüli maximum hőmérséklettel.

Reggelre elsősorban a magasszintű felhőzet növekszik meg erősebben. Helyenként párafoltok alakulhatnak ki. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 6°C között alakul.

Napközben a szombatihoz hasonló idő várható, kissé több felhővel, de csapadék sehol sem lesz. A Dunántúlon élénk, időnként erős; másutt mérséklet déli szél várható. A hőmérő higanyszála jellemzően 15, 18°C-ig emelkedik, de helyenként a 20°C-t is elérheti.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap melegfront érezteti hatását hazánk felett, ezért alvászavarok, álmatlanság léphet fel, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. Vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatunk, valamint a szeles tájakon fokozódhat a fejfájás és a migrén. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, sétáljunk egyet a jó levegőn! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap a Dunántúlon többször lesz élénk a szél, a Kisalföldön erős, időnként viharos széllökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása, vezessünk nagyon óvatosan! A melegfront miatt csökkenhet a koncentrációképesség, legyünk fokozott figyelemmel a közlekedésben részt vevő társaink felé – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.