- hirdetés -

Az Orosházi Stílusnak sikerült itthon tartani a 2 bajnoki pontot.

Orosházi Stílus SZK – Csömör KSK 27-26 (16-14)

NB I/B-s női bajnoki bajnoki mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 300 néző. Vezette: Tóth – Ungvári.

Orosháza: FODOR – Kránitz O 3, KRÁNITZ A 5, HÉJJAS 7, Csapó 1, KOVÁCS 4, KRIVIK 3. Cs.: DÁVID – Farkas, Fazekas 2, Kiss, Gregus, Huszka, Dancsó 2.
Edző: Farkas József.

A Csömör legjobb dobói: Petrovszki 7, Selenka 6 góllal.

Kiállítás: 12 perc ill. 10 perc, 7m-es: 1/1, ill. 3/2.

Az ifik, a tegnapi férfi mérkőzéshez hasonlóan itt is megadták az alaphangot. A 16 órakor kezdődött találkozón könnyed játékkal 39-20(!) arányban kiütötték a csömöri fiatalok alkotta csapatot. A felnőtt meccs ezzel szemben rémálom szerűen kezdődött. A vendégek zavarós védekezése teljesen összekavarta a lányokat. Sorra adtuk el a labdát és az ellenfél sorra lőtte a könnyű gólokat (5.p. 0-5). Ekkor Farkas József időt kért és igyekezett megnyugtatni játékosait.

 

Jól játszottak a mieink (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A lányok megfogadták a tanácsokat és gyorsan produkáltak egy 3-0-ás szériát. Ezután folytatódott a felzárkózás. A brillírozó Kovács Brigi vezetésével újra meccsbe került a csapat. A 13. percben, 6-6-nál mutatott először egyenlőt az eredményjelző. A jóval nagyobb és erősebb vendégek ellen a mieink a gyorsaságot alkalmazták. Sok szép, és főleg váratlan megoldást láthattunk a csapattól. Rendre sikerült a beállót is megtalálni. Védekezésben sokkal nehezebb volt a feladat a jóval nagyobb termetű támadók ellen, de – hellyel-közzel – ezt is megoldották az orosházi lányok. Ha épp nem sikerült, akkor segített a két nagyszerűen védő kapus, Fodor Edit és Dávid Dorottya. A 25. percben még vezetett a vendég csapat (25.p. 12-13), a szünetre azonban már kétgólos hazai előnynél mehettek a csapatok.

Farkas büszke a lányokra

A második játékrészre fordult a kocka és a csömörieknek kellett futniuk az eredmény után. Öt perc után egy, tíz után kettő volt a hazai előny (40. p. 20-18). A fáradó Kovács Brigi helyét Kránitz Andi és a meccs legeredményesebb játékosa, Héjjas Timi vette át. Krivik Anikó is fáradhatatlan volt és támadásban, védekezésben egyaránt sokat tett a győzelemért. Végig tartotta minimális előnyét a hazai csapat, a vendégek ereje csak az egyenlítésre futotta. Mindig tudtak azonban az orosházi lányok rátenni egy lapáttal (50.p. 23-22).

A hosszabb-rövidebb időre becserélt ifisták is mind hozzá tették a magukét a játékhoz. Lelkesedés, akarat, önfeláldozás, küzdelem. Ezekkel a szavakkal lehetne talán legjobban kifejezni azt, ami orosházi részről a pályán történt. Sokszor nem volt szép a játék, de a hatalmas küzdelem mindenért kárpótolta a közönséget. A vendégek közül csak a volt orosházi, Petrovszki Kati tudta lelkesedésben és eredményességben felvenni a harcot a mieinkkel. Az izgalmak az utolsó percre csúcsosodtak ki. Egyenlő állásnál csömöri ziccert hárított az orosházi kapus, utána pedig a letámadó vendégek között, testi épségét sem kímélve tört be Kránitz Andi és szerezte meg újra, immár véglegesen a vezetést. A hátra lévő néhány másodpercet kivédekezték a lányok, azután pedig jöhetett a felhőtlen öröm a hálás publikum vastapsa közepette.

Farkas József:
– 0-5 után sikerült megnyugtatnom a csapatot. Testi adottságbeli hátrányunkat gyorsasággal, a rutint pedig lelkesedéssel ellensúlyoztuk. Büszke vagyok a lányokra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.