- hirdetés -

Szombaton túlnyomóan derült időre számíthatunk, akár +17°C is lehet a hőmérséklet a legmelegebb órákban.

Szombaton reggel gyengén, a Tiszántúlon közepesen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél gyenge lesz, helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és +3°C között várhatóak. Napközben folytatódik a napsütéses, többnyire derült idő, csak északon lehet némi felhő az égbolton. A délies légmozgás a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. Kellemes csúcshőmérsékletekre, 12-17°C közötti értékekre van kilátás.

Orvosmeteorológia:

Szombaton melegfront érezteti hatását hazánk felett, ezért alvászavarok, álmatlanság léphet fel, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. Vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatunk, valamint a szeles tájakon fokozódhat a fejfájás és a migrén. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, sétáljunk egyet a jó levegőn! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton a Dunántúlon többször lesz élénk a szél, a Kisalföldön erős, időnként viharos széllökések is előfordulhatnak, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása, vezessünk nagyon óvatosan! A melegfront miatt csökkenhet a koncentrációképesség, legyünk fokozott figyelemmel a közlekedésben részt vevő társaink felé – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.