- hirdetés -

Pénteken a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarhatják, eső nem valószínű. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, lassan beköszönt az igazi tavasz.

Pénteken reggel délnyugat kivételével erősen fátyolfelhős időre ébredhetünk, északkeleten pedig vastagabb lesz a felhőzet. Csapadék nem valószínű, a gyenge délnyugati szélben foltokban köd képződhet. -2 és +2°C között alakulnak a minimumok. Napközben száraz időre van kilátás, északkeleten lehet több felhő az égen, máshol csupán fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A délnyugati szél általában gyenge lesz, északkeleten élénkülhet meg átmenetileg. 9-15°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Pénteken a magasban kezdődő melegedés miatt már egyre inkább melegfronti tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Emiatt ingadozhat vérnyomásunk, egyeseknél álmatlanság, nyugtalanság, dekoncentráltság is felléphet. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, sétáljunk egyet a jó levegőn! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken hajnalban helyenként párássá, ködössé válhat a levegő, ezek területén a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A melegfronti hatás miatt tompábbak lehetünk, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő többi társunkra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.