- hirdetés -

Csütörtökön borult idő várható, északon számíthatunk majd esőre, záporra. A hőmérséklet napközben 5 és 10 °C között alakul.

Az éjszaka második felében északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de keleten és délen jobbára derült marad az égbolt. Sopron környékén gyenge zápor – kis eséllyel ónos eső – is előfordulhat. A gyenge déli légmozgás mellett 0 és -5 °C közé hűl le a levegő.

Napközben keleten is erősen megnövekszik a felhőzet és főként az északi megyéinkben számíthatunk elszórtan gyenge esőre, záporra, az Északi-középhegységben magasabb fekvő vidékein (500-600 m felett) hózáporra. Délnyugaton-délen változóan felhős lesz az égbolt. A gyenge délnyugati szél keleten helyenként kissé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 °C között alakul, a naposabbnak délnyugaton azonban ennél melegebb várható.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön kettősfronti hatásra számíthatunk. Emiatt erősödhetnek a görcsös és reumatikus panaszok, fejfájás, migrén is jelentkezhet. Egyeseknél álmatlanság, nyugtalanság, dekoncentráltság is felléphet. Az érzékenyebbek szaporább szívverést, felgyorsult anyagcserét, valamint vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön főleg északon és a középső országrészben számíthatunk kisebb esőre, záporra, kezdetben északnyugaton ónos eső is lehet, vezessünk nagyon óvatosan! Helyenként párássá válhat a levegő, ezek területén a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A kettősfront miatt tompábbak, fáradtabbak lehetünk, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő többi társunkra – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.