- hirdetés -

A Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelyén február 21-e óta folyamatosan szintvizsgáznak a szakmát tanuló festők, géplakatosok, hegesztők, kőművesek, pincérek, szakácsok, fodrászok.

És hogy miért kell szintvizsgázni? Bizonyos szakmák esetében (törvény írja elő) a gazdasági kamarák felügyelik a képzést. Ezeknél a szakmáknál a szintvizsgák beépülnek a tanév rendjébe, s mint a gyakorlati képzés minőségbiztosításának eszköze, a záróvizsgára bocsátás feltételévé válnak. A szintvizsga bevezetésével a kamarák a szakképzés minőségén és hatékonyságán kívántak változtatni.

Gyakorlat után, szintvizsga előtt a tanulók

A jól szervezett szintvizsgának egyszerre pedagógiai, gyakorlati és módszertani hozadéka van. A diák, a gyakorlati képzőhely, valamint a szülő a szakképzés félidejében reális értékelést kap arról, hogy a tanuló hol tart az ismeretek elsajátításában. Mindemellett vizsgatapasztalatokat szerez és szembesülhet saját teljesítményével. A vizsga alkalmat kínál közös álláspontok megfogalmazására is, a gyakorlati képzés szerkezetének és tartalmának, a gazdaság igényeihez történő aktualizálása, fejlesztése területén.

Ebben a tanévben összesen 140 tanuló tesz szintvizsgát a Harruckern orosházi telephelyén. Az eddig lezajlott vizsgák esetében a tanulók sikeresen teljesítették a követelményeket. A vizsgák még ebben a hónapban is folytatódnak. Március 9-én a szakács és pincér tanulók, míg március 29-én a fodrász palánták adnak számot tudásukról.

(X)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.