- hirdetés -

Kedden napsütésre, a reggeli párásság megszűnte után szinte derült időre számíthatunk. Csapadék nem várható, napközben 2-7°C között várható a hőmérséklet.

Kedden reggel többnyire derült égre ébredhetünk, inkább csak északon lehetnek fátyolfelhők az égen. A légmozgás már mindenütt mérséklődik, a Tiszántúlon foltokban párássá válhat a levegő. A legalacsonyabb hőmérsékletek -4 és -9°C között alakulnak, de a derült, szélcsendes tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben délen folytatódik a derült idő, az északi tájakon szűrheti több felhő a napsütést. Csapadék sehol nem várható. A Kisalföldön kissé megélénkülhet a délkeleti szél, máshol gyenge marad az északkeleti légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2-7°C között alakul.

Orvosmeteorológia:

Kedden gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, ezért az érzékenyebbeknél szaporább szívverés, felgyorsult anyagcsere jelentkezhet, álmatlanság, nyugtalanság léphet fel. Vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatunk, valamint rövidül a reflexidő is. Sok lesz a napsütés, mely jótékonyan hat a közérzetünkre, ám hűvös marad az idő, ezért a szabadban öltözzünk rétegesen, ügyeljünk arra, nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden reggel a gyengén szeles tájakon pára- illetve ködfoltok alakulhatnak ki, melyek területén a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A melegfront miatt tompábbak, fáradtabbak lehetünk, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő többi társunkra! Ezen kívül csak az erős napsütés zavarhatja meg a derültebb helyeken közlekedőket – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.