- hirdetés -

Hétfőn a napsütést csak néha zavarhatják felhők, elszórtan előfordulhat hózápor. Reggel -3, délután +5 fok körüli értékekre számíthatunk.

Hétfőn reggel többnyire kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű. Az északi szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. -3 és -8°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben délen közepesen, másutt gyengén felhős, csapadékmentes idő várható, hózáporok maximum délkeleten fordulhatnak elő. Az északkeletire forduló szél gyakran lesz erős, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is előfordulnak, csak estére kezd mérséklődni a légmozgás. 0 és +5°C között várható a csúcshőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Hétfőn továbbra is hidegfronti hatás várható. Emiatt többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, melyet az erős, sokszor viharos szél is fokozhat. Erősödik a görcshajlam, vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok is felléphetnek. A szeles időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Hétfőn többfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten időnként viharos lökések kísérhetik a szelet, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása, legyünk a szokottnál is óvatosabbak! A hidegfronti hatás miatt ingerültebbekké, türelmetlenebbekké is válhatunk – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.