- hirdetés -

Tapasztalatcserére, egymás munkájának megismerésére, összehangolására adott alkalmat az angol nyelvtanárok módszertani konferenciája szombaton, a Táncsics gimnáziumban – adta hírül szerkesztőségünknek Dr. Ráczné Kristóf Ildikó, a gimnázium angol munkaközösségének vezetője.

A szakmai tanácskozáson a városi óvoda, a város általános iskolája tagintézményei a gimnázium angol munkaközösségének tagjaival együtt vettek részt a délelőtt három előadásán, amelynek célja volt megismerni az azonos szakmában dolgozók munkáját, problémáit, lehetőségeit.

Bemutató óra - angolosan (Fotó: iskola)

Hegedűs Marietta (TMGSZ) pályázatokat ismertető előadásából kiderült: leginkább szándék és elhatározás szükséges egy pályázat megírásához, esetleg kis szerencse a megnyeréséhez. Ezt követően Zanóczné Markovics Szilvia óvónő előadásából az is kiderült, az óvoda hamarosan referencia intézmény lehet és öt „jó gyakorlattal” is rendelkeznek. A József Attila Tagintézmény 7. c osztályos diákjai részvételével Sárosdy Enikő, az MM Publication vezető tanára tartott bemutató órát. Itt is megfogalmazódott egy „egyszerű” tanulság. Hangsúlyozta, hogy nem az angolt kell tanítani, hanem a minket körülvevő világot angolul.

A résztvevők az óra tapasztalatai mellett a nyelvtanítás közös gondjait és lehetséges útkeresését is megvitatták, valamint egy új interaktív szoftvert is megismerhettek, amelyet szintén a tanítás szolgálatába állíthatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.