- hirdetés -

A felnőtt női kézilabda csapatnak esélye sem volt a pontszerzésre.

Kecskeméti NKSE – Orosházi Stílus SZK 37 -21 (20 – 7)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Kecskemét, 200 néző
Vezette: Kóródi, Major

Orosháza: Fodor – Krivik 3, Fazekas, Kránitz A. 1, Kránitz O. 3, Kovács B. 5, Héjjas 5. Csere: Pácz, Dávid (kapus) Csapó 3, Volencsik, Gregus, Farkas, Dancsó 1.
Edző: Farkas József

Az ellenfél legjobb dobói: Márki 13, Rózsa 8, Korsós 7

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5 ill. 4/4

A múlt heti Eger elleni győzelem jót tett a lányok önbizalmának. A Kecskemét elleni mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, ám mindenki azt várta, hogy a formajavulás most is érezhető lesz. De nem így történt.

Nagyon rosszul kezdett csapatunk, sem támadásban, sem védekezésben nem találták a lányok a ritmust, így a Kecskemét egyszerűen lerohant minket nagy előnyt szerezve (9. perc 7-0). A támadójátékunk rendkívül gyenge volt, az átlövők szinte semmit nem tudtak hozzátenni a meccshez, sok volt a feleslegesen ellőtt labda, amiből a hazaiak leindítottak bennünket. Ez a kapkodás kihatott a beálló- és a szélsőjátékra is, hiszen ezekig a posztokig többségében el sem jutott a labda. A félidő derekán már 10 gól volt a hátrányunk, (14. perc 14-4) a gólképtelenség az első 30 perc végéig megmaradt, így hatalmas előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A fordulás után cserékkel próbált frissíteni Farkas József edző, de a csapat továbbra is gyengén muzsikált, az 5-1-es védekezés egyszerűen nem ment, rendre betaláltak a vendéglátók (37. perc 26-9). Pácz beállásával némileg javult a kapusteljesítményünk, a hazaiak pedig a biztos győzelem tudatában némileg visszavettek a tempóból, ezért a hajrában kozmetikázni tudtuk az eredményt.

Az első félidőben totálisan szétesett a csapat, és tulajdonképpen már itt el is dőlt a mérkőzés. A mostaninál sokkal nagyobb koncentráció szükséges a következő meccseken.

Farkas József: – Sem védekezésben sem pedig támadásban nem tudtunk csapat lenni, szégyellhetjük magunkat.

Korsós Miklós: – Nekünk ez kötelező győzelem volt hazai pályán, az első perctől nekirohantunk az ellenfélnek, így 5-0 után nem volt kérdéses a győzelem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.