- hirdetés -

Vasárnap hajnalban markáns hidegfront érkezik, melynek hatására az északi szél többfelé megerősödik. Egy-egy hózápor is kialakulhat.

Éjjel egy hidegfront érkezésével fokozatosan északira fordul a szél, a Dunántúl északi felén meg is erősödik, a Tiszántúlon ugyanakkor reggelig gyenge marad a légmozgás. Vasárnap reggel a keleti országrészben már lehetnek hózáporok, másutt változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon viharos, északkeleten erős lökések kísérhetik a szelet. A legalacsonyabb hőmérsékletek -4 és 1°C között várhatóak. Napközben a felhőátvonulásokból elszórtan, de főleg a Duna-Tisza-közén számíthatunk hózáporok kialakulására, ám némi napsütésre is van kilátás. A Duna vonalától nyugatra erős, többször viharos lesz a szél, de a keleti országrészben is élénk, időnként erős légmozgás valószínű! 2-7°C-ig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap erős hidegfronti hatás várható. Emiatt többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, melyet az erős, sokszor viharos szél is fokozhat. Erősödik a görcshajlam, vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok is felléphetnek. A szeles időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap többfelé erős, a Dunántúlon gyakran viharos lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása, legyünk a szokottnál is óvatosabbak! A hidegfronti hatás miatt ingerültebbekké, türelmetlenebbekké is válhatunk – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.