- hirdetés -

A Német Kisebbségi Önkormányzat legutóbbi ülésén együttműködési megállapodásokat kötött és a német kultúra hetének előkészületeiről értekezett.

A Német Kisebbségi Önkormányzat (NKÖ) egymás munkáját segítve még 2000-ben kötött megállapodást az Orosháza és Vidéke Ipartestülettel. A március 3-án tartott ülésen ezt az együttműködést újították meg a felek. A megállapodás kölcsönösségen alapul: az Ipartestület segíti az NKÖ rendezvényeit, míg az NKÖ a külföldi tanulmányutak megszervezéséhez nyújt segítő kezet a az Ipartestület tagjainak.

Megalakulásuk óta jó kapcsolatot ápolnak a város általános iskoláival, köztük a Székács evangélikus iskolával, ami már tíz éve a német kulturális hét aktív részese. Az ülésen kölcsönös igény alapján együttműködési megállapodást kötöttek.

A német kultúra hetének programjai április 6-án kezdődnek. A rendezvény – ami időközben országos szintűvé nőtte ki magát – jubileumához érkezett, hiszen idén tizedik alkalommal rendezik meg. Ezért hasonlóan mint első alkalommal – amikor Ausztria hetet tartottak -, a programok középpontjában egy osztrák tartomány lesz: Tirol. Az osztrák nagykövet elfoglaltságai miatt nem tud jelen lenni az eseményen, de a rendezvény nem marad prominens személyiségek nélkül. A német kulturális hetet az Osztrák Kultúrfórum igazgatóhelyettese nyitja meg, a Harruckern emléktábla koszorúzásánál pedig dr. Sulyok Tamás tiszteletbeli osztrák konzul mond ünnepi beszédet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.