- hirdetés -

Megszerezte a huszadik győzelmét az Orosházi Stílus SZK Országos Serdülő Bajnokságban játszó csapata. Az alapszakasz 18 győzelme után két nyertes meccsel folytatták a menetelést a lányok a felsőházi rájátszásban.

Eszterházy KFSC-Sportiskola – Orosházi Stílus SZK 11 – 29 (7 – 17)
OSB III. leány felsőházi rájátszás, 1. forduló, Eger
Vezette: Aczél Attila, Paulovics Zsolt

Orosháza: Komáromi, BELLA (kapusok), DANCSÓ 8 (2), TÓTH 7, FARKAS 5 (3), CZETŐ 5, MAGÓ 1(1), Szokolay 1, Kecskeméti 1, Horváth 1(1), Hegyi, Czombos, Molnár, Kránitz.
Edzők: Varsandán József, Tatai Tamás

Az Eger legeredményesebb játékosai: Halmai Pálma 5, Mészáros Bianka 2
Edzők: Varga Szilvia, Rutka Péter
Kiállítások: 6 perc, ill. 2 percHétméteresek: 4/2, 9/7

Az időjárás miatt kicsit késve érkezett meg az orosházi csapat Egerbe, szinte a buszból álltak a pályára a lányok. Szerencsére hamar elérték az „üzemi hőfokot”, már az első 5 gólt Tóth Bori és Dancsó Dalma pakolta be az ellenfél kapujába. A fiatal egri csapat csak szórványosan tudott válaszolni az orosházi gólokra, így a szünetre már 10 góllal vezetettek a mieink.

A második játékrészre beálló Bella Abigél végig jól védett, és mindössze 4 gólt engedélyezett az ellenfélnek. Az egri csapat a félidő elején még tartotta magát, aztán Czető Kata magára talált, és zsinórban 4 gólt lőtt. Így ő lett a második félidő legeredményesebb játékosa. Jól játszott még Farkas Kitty és Magó Anna is.

Orosházi Stílus SZK – Hajdúnánás Termál SC 30 – 17 (15 – 7)
OSB III. leány felsőházi rájátszás, 2. forduló, Orosháza
Vezette: Hirth György, Kovács László

Orosháza: Komáromi, Bella (kapusok), DANCSÓ 9 (2) , TÓTH 7, FARKAS 4, Czető 3, Magó 3, Molnár 2 (1), Kecskeméti 1,Hegyi 1, Szokolay, Czombos, Kránitz, Horváth
Edző: Varsandán József

A Hajdúnánás legeredményesebb játékosai: Darabos Erika 4, Pethe Zsuzsanna 4
Edző: Nagy Attila

Kiállítások: 2 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, 1/0

Jól kezdett a hazai csapat, és hamar érvényesítették mind fizikai, mind technikai fölényüket. A hajdúnánási lányok lelkesen és végig nagy akarattal küzdöttek, de a fiatal játékosok rengeteg technikai hibát követtek el, amiből rendre leindították őket a hazaiak. Bár ezen az oldalon is feltűnően sok hiba keserítette meg Varsandán József edző életét, az orosházi csapat mindvégig kézben tartotta a meccset. Szerencsére a közönség a hibák mellett számtalan szép játéknak, technikai bravúrnak tapsolhatott. Jól működtek a páros kapcsolatok, a védekezés. Még a meccs elején elveszett Komáromi Niki kapus egyik kontaktlencséje, „félszemmel” védett a meccs alatt, de így is csak 7 gólt engedett az első félidőben a vendégeknek.

A félidei eredménynek köszönhetően a folytatásban mindenki pályára léphetett, ezért a védekezés egy kicsit fellazult középen. A végére kissé „leült” a meccs, de mindkét csapat elégedetten vonult az öltözőbe. Legeredményesebb Dancsó Dalma volt, de jól játszott Tóth Bori és Farkas Kitty is.

Varsandán József: – A csapat mindkét meccsen hozta a kötelezőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.