- hirdetés -

Pénteken csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen bújik elő a nap. Kora tavaszias idő lesz, néhol már +8, +10 fok sem kizárt.

Éjszaka még elszórtan szállingózhat a hó, majd pénteken reggelre észak felől csökkenni kezd a felhőzet, már csak délebbre lehet borult az ég. Számottevő csapadék nem várható, a légmozgás is gyenge lesz. Helyenként párássá, ködössé válik a levegő. -2 és -7°C közé hűl a levegő. Napközben a déli tájak kivételévek kevés felhő lesz felettünk, csapadék sehol sem várható, de helyenként tartósabban megmaradhat a köd. A délies légmozgás általában gyenge, nyugaton mérsékelt lesz. Délután 4-10°C-ot mérhetünk, de a párás vidékeken ennél hidegebb lehet.

Orvosmeteorológia:

Pénteken front ugyan nem lesz hazánk felett, ám a magasban néhány fokkal enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, így az érzékenyebbeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Az érzékenyebbek emiatt nyugtalanabbakká, ingerültebbekké válhatnak, néhányunknál figyelmetlenség, alvászavar, vérnyomás-ingadozás is felléphet. A napos időben érdemes tenni egy frissítő sétát, hisz ez mindenképpen pozitívan hathat közérzetünkre. A téli időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken hajnalban helyenként párássá, ködössé válhat a levegő, ezeken a tájakon a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani. A napközben megolvadt hó reggelre többfelé ráfagyhat az utakra, így nehezítheti még helyenként a közlekedést – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.