- hirdetés -

Szombaton ragyogó napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Igazi kiránduló idő várható, 5-10 fokos maximumokkal.

Reggel többnyire derült, gyengén felhős égboltra tekinthetünk fel, azonban többfelé erősen párássá válhat a levegő, ködfoltok képződhetnek. A minimum -5 és -1°C között valószínű.

Napközben országszerte napsütéses időre számíthatunk, csupán a déli terülteken növekedhet meg erősebben a felhőzet, de csapadék sehol sem lesz. Gyenge légmozgásban délután 5, 10°C-ig emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia:

Szombaton fronthatás nem várható. Még a hidegfront előtt a napos időben érdemes tenni egy frissítő sétát, hisz ez mindenképpen pozitívan hathat közérzetünkre. A téli időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton hajnalban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, ezeken a tájakon a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani. A napközben megolvadt hó reggelre többfelé ráfagyhat az utakra, így nehezítheti még helyenként a közlekedést – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.