- hirdetés -

Vendégek Tolnából, csatlakozni szándékozók Csongrádból – hírek az orosházi kistérségi társulásról.

Csütörtökön érkezett Orosházára a szekszárdi kistérség (Tolna megye) delegációja. A 26 települést, 100 ezer lakost felölelő kistérség egy tanulmányút keretében látogatott el az Alföldre. Csütörtökön az orosházi polgármesteri hivatalban fogadta a településvezetőkből álló küldöttséget dr. Dancsó József, az orosházi kistérségi társulás elnöke, valamint a kistérségi polgármesterek. A vendégek Gyopárosfürdő mellett Kardoskúttal is megismerkednek a következő napokban, szombaton pedig részt vesznek a gádorosi disznótoros rendezvényen.

Szekszárd, Orosháza és Zomba polgármestere (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Orosháza alapítói a szekszárdi kistérségből érkeztek, ezáltal Orosháza megkülönböztetett figyelmet érdemel, Zomba és Orosháza szoros kapcsolatához pedig a szekszárdi kistérség is csatlakozna – tudtuk meg Horváth Istvántól, Szekszárd polgármesterétől.

Öt település csatlakozna

Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása jelenleg 10 településsel működik, ez azonban megváltozhat: 5 Csongrád megyei település kérte, vizsgálják meg, hogyan csatlakozhatnának az orosházi kistérséghez.

-Megkerestek környező Csongrád megyei települések, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk, mert úgy látják, hogy jól szervezett a kistérség. A közeljövőben tárgyalunk erről – tudtuk meg Dancsó Józseftől.

Az orosházi kistérségi társulás elnöke úgy vélte, a kistérség 2006-os újjászervezésének köszönhető, hogy más térség települései a csatlakozást fontolgatják, illetve érdeklődnek a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás és az orvosi ügyeleti rendszer kapcsán is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.