- hirdetés -

Élményfürdő, hagyományőrző programok, kalandpark és nem utolsósorban közös élmények várták azokat a gyerekeket, akik a Családsegítő Szolgálat idei nyári táborának programjain vettek részt.

Nyári táboroztatás az Orosházi Kistérségben – ezzel a névvel indult el az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központjának és Családsegítő Szolgálatának kezdeményezése, melynek köszönhetően Orosházán kívül hat településről érkeztek gyerekek a városba. A kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy a gyerekek ismerkedjenek, játszanak és közös kalandokban vegyenek részt.

Orosházán kívül hat településről is érkeztek gyerekek a táborba (Fotó: Pirer Kata)

– A táborunkba Békéssámsonról, Tótkomlósról, Kardoskútról, Pusztaföldvárról, Csanádapácáról és Gádorosról érkeztek a gyerekek, akiknek igyekeztünk egy egész héten át tartó programsorozatot kitalálni. Hétfőn ezt egy bemutatkozó foglalkozással kezdtük, azzal a céllal, hogy jobban megismerjük egymást, valamint a gyerekek jobban beilleszkedjenek a közösségbe – mesélte Tóth Adél, óvodai és iskolai szociális segítő.

A Gyopároson rendezett gyerektábor programjaiból nem maradhatott ki az élményfürdő kipróbálása sem, ahova kedden látogattak ki. Ezt kézműves játékok és egy hagyományőrző program keretein belül néptáncos feladatok követték. Kirándulásra is elment a csoport, Szarvason a Körösvölgyi Látogatóközpontot tekintették meg, ahol láthatták a történelmi Magyarország közepén kiállított interaktív makettparkot.

Pénteken a kalandpark következett (Fotó: Pirer Kata)

A programoknak itt még mindig nem volt vége, június 28-án az Orosházi Kalandpark következett, ahol sportnapon vettek részt és különböző akadálypályákat leküzdve bizonyíthatták be ügyességüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.