- hirdetés -

Csütörtökön borongós idő várható, elszórtan havazással, hószállingózással. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Csütörtökre virradóra országszerte borult égre ébredhetünk, főleg a déli és középső tájakon lehet még kisebb havazás, hószállingózás; csak az északkeleti határszélen lehet szakadozott a felhőzet. Délen helyenként ködössé, párássá válik a levegő. A keleti-északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz, a minimumok 0 és -5°C között várhatóak. Napközben erősen felhős lesz az ég, elszórtan számíthatunk hózáporok, hószállingózás kialakulására. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérsékletek 1 és 6°C között alakulnak.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön erős front nem terheli szervezetünket, ám eleinte gyenge meleg-, majd enyhe hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Az érzékenyebbek nyugtalanabbakká, ingerültebbekké válhatnak, néhányunknál figyelmetlenség, alvászavar is felléphet. Vérnyomás-ingadozás, valamint görcsös panaszok is mutatkozhatnak az arra hajlamos embereknél. A csapadékos idő miatt a reumatikus és görcsös panaszokkal élőknek is nehezebb napjuk lehet. A téli időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön reggel helyenként párássá, ködössé válhat a levegő, ezeken a tájakon a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Szórványosan számíthatunk majd hószállingózásra, és a szerdán lehullott hó reggelre többfelé ráfagyhat az utakra, így nehezítheti még helyenként a közlekedést – írja az időkép.hu.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.